ARA GEÇİŞ FORMUNUN TANIMI

Evrim konusunun tartışıldığı pek çok mekanda yaratılışı savunan kişiler her zaman eksiksiz ve simetrik yapılarıyla bir canlı türünü temsil eden fosilleri delil olarak sunmuşlardır. Buna karşılık karşı görüşü temsil eden kişiler ara forma örnek olarak daima el çizimi resimleri ya da havada sallanan kağıt parçalarını delil olarak göstermişlerdir.

Ara sıra, şu an yaşayan, mozaik canlı dediğimiz canlı türlerini de evrime delil gösterdikleri çok olur tabi. Yumurtlayan bir memeli evrimcileri heyecanlandırır. Ancak kendilerinin de kabul ettiği gibi simetrik ve tam bedenleri ile mozaik canlılar evrime delil değildir. Bu ara formdur diye gösterilen hiç bir canlı da aslında ara form değildir.

BİR CANLININ ARA FORM OLMASI İÇİN NASIL OLMASI GEREKİR?

Evrimcilerin iddia ettiği gibi milyonlarca yıl süren bir evrim süreci yaşandıysa, yer yüzünün her katmanı ara fosillerle dolu olmak zorundadır. Bu fosillerin birbirlerinden evrimleştiğini bize gösteren bir takım deliller de olmalıdır.

Örneğin bir sürüngen evrimleşip kuşa dönüşmüşse, milyonlarca yılda oluşan bu süreçte bir kısmı tüylü, bir kısmı da pullu bazı canlılar olması gerekir. Yarı sıcakkanlı iken, vücudunun birazı da soğukkanlı canlılar olması şarttır. Sürüngenin kol ve bacakları evrimleşip kanada dönüşmüşse, bir tarafta kolları ve bacakları, diğer tarafta ise kanatları olan ya da yarı kollu yarı kanatlı canlılar olmalıdır.

Bu tür canlı fosillerine rastlamıyorsak ki henüz hiç rastlamadık, o zaman evrim diye bir süreçten söz etmek mümkün değildir.

Şayet aksinde direten varsa, iddia ettiği şudur : Milyonlarca yıllık dönemde sürüngen kuşa dönüşmüş, ancak bu dönüşüm aniden olmuştur. Yani sürüngen 200 milyon yıl durdu, düşündü düşündü, rüyasında kendisini yükseklerde gördü, ama yüksekte olabilmesi için kanat ve tüy adı verilen aerodinamik bir sistemin olması gerektiğine karar verdi ve hoop değiş ton ton, ertesi gün bir de baktıki kuş olmuş. Bu arada sürüngen çok zeki çıktı, ciğerlerini de avien akciğer yapısına dönüştürüp soğuk kanlı iken birden en sıcak kanlı canlı olarak sahnede yerini aldı. Ama tüm bunlar bir saniyede gerçekleşti. Çünkü bize bunun tersini ispat eden arada yaşanan değişim sürecine delil olan tek bir fosil gösterilemiyor.

Modern labaratuvarlarda bir protein dahi oluşturamayan insan, akıl ve şuur sahibi olmayan atomların tesadüfen bir araya gelip bütün bu karmaşık ve düzen içeren sistemleri oluşturduğunu iddia ederek kendisinin akıldan ne derece yoksun olduğunu bir nevi ifşa etmiş oluyor.

Evrim sürecine entellektüel, toplumda saygı gören, çağdaş biri olmak uğruna körü körüne iman edenlerin, ahirette bu iftiralarını açıklaya(maya)cakları uzun zamanları olacak.

De ki: "Gördünüz mü haber verin; Allah'tan başka taptıklarınız, yerden neyi yaratmışlar, bana gösterin? Yoksa onların göklerde bir ortaklığı mı var? Eğer doğru sözlüler iseniz, bundan önce bir kitap ya da bir ilim kalıntısı (veya bir eser) varsa, bana getirin." (Ahkaf Suresi, 4)


İbrahim Akın


Konular