“Her bakımdan” garanti olarak görülen eşler!

YAKIN BİR ZAMANDA, bilmem fazla rijit bir tarzda teorileştirildiğinden midir nedir, duyunca irkildim. Bir düşünce insanı ilginç bir teori geliştirmişti:



“Dindar erkeklerin eşleri, onları “her bakımdan” garanti olarak gördüklerinden dolayı onlara insan gibi davranmıyorlar.”



Geçenlerde Mümine Güneş Hanım’ı bir seminer için Gebze’ye davet etmiştik. Çok hayret ettiği bir konudan bahsetti. Hangi kızımızla konuşsak hep, beylerinden şikayet ediyorlar. Ve geçimsizlik son derece genelleşmiş durumda. Eskiden biz böyle dindarların ayrılıkları diye bir şey bilmezdik. Şimdi pek çok dindar ailenin şiddetli geçimsizlik yaşadıklarına, ayrılmak üzere olduklarına şahit oluyoruz.”



Çok sağlam sandığımız bir ailenin hanımı beyinin işten gelir gelmez yemeğini yiyerek televizyonun başına geçtiğini ve kendileriyle hiç ilgilenmediğini, olsa olsa bazen çocuklarla oynadığından bahsediyor.




Bir erkek ise hanımının hiçbir şeyden lezzet alamadığını, ev işlerini kerhen yaptığını, bir sıcak tebessümü, tatlı bir gülüşü bile kendisinden esirgediğini anlatıp şikayet ediyor. Bu tarz şikayetlerin hem erkeklerin hem de kadınların dünyasında çok yaygın olduğunu görmek doğrusu çok üzücü. Eşlerin kendilerini salıvermiş oldukları, sevgiden, şefkatten eser kalmadığı, ev hayatının bir mücadele arenası haline geldiği, kadınların çok basit şeyleri bile büyüterek kavga çıkarmaları erkekler arasında biraz da fısıltı ile söylenen şikayetler.




İlk teori, eşleri dindar olan kadınların kendilerini daha bir garanti hissetmelerinden dolayı, eşlerini takmamaları, onlara değer vermemeleri şeklindeydi. Bunu dindar olmayan ailelerde çok tartma imkanımız yok. Ama geçenlerde eşi çalışmayan dindar bir arkadaşın yakınması bize bir ölçü olabilir. O arkadaşımız “şayet bekar olsam kesinlikle çalışan bir hanımla evlenirdim” diyordu. Ekonomik durumu pek de kötü olmayan bu arkadaşımıza tercihinin nedenini sorduğumda bana şu cevabı verdi:



“Çalışan hanımlar, kapalı veya açık bir defa kendilerine çok daha iyi bakıyorlar. Çok daha planlı yaşıyorlar. Çok daha beylerine karşı saygılı oluyorlar. Oysa çalışmayanların bir çoğu evde kendilerine bakmadıkları gibi geç saatlere kadar uyuyorlar. İş yerinde pek çok arkadaşımız sabahları ya kahvaltı yapmadan veya eşleri kalkmadığı için kendileri bir şeyler atıştırıp geliyorlar. Çevremdeki dindarlar arasında sabah kalkıp beyine kahvaltılar hazırlayarak gönderen hanım hemen hemen tanımıyorum. Ama çalışan hanımlar öyle değil. Zorunluluktan veya başka sebeple, çok daha programlı yaşıyorlar.”




Şimdi ben bu yazının odak noktasına kadın düşmanlığını oturtmak istemiyorum. Veya genelleme yaparak tüm dindar kadınları aynı kategori içine de almak istemiyorum. Ama aklıma Kastamonu Lahikası’ndaki o soru ve cevap geliyor:






Üçüncü suâl: Bazı mütedeyyin zatların, dünyadâr haremleri yüzünden ziyade sıkıntı çekmeleri nedendir? Bu havalide bu nevi hadiseler çoktur.
Gelen cevap: O mütedeyyin zatlar, diyanetlerin muktezası böyle serbestiyet-i nisvan zamanında öyle serbest kadınların vasıtasıyla dünyaya girişmeleri hatalarından, o kadınların eliyle tokat yemelerine kader müsaade etti.





Bu sorudan anlıyoruz ki erkeklerin haremleri yüzünden sıkıntı çekmesi yeni bir hadise değil. O dönemde de çok miktarda erkek, hanımları yüzünden sıkıntı çekmişlerdir. Hem de bu problemli olan erkekler mütedeyyin insanlardır.




Bediüzzaman cevapta sıkıntının kaynağı olarak iki defa “kadınların serbesiyetleri”nden bahsediyor. Kadınların serbesiyetleri erkekleri dünyaya sevk ediyor ve dünyevileşen erkekler, o serbest kadınların eliyle cezalandırılıp sıkıntı içinde bırakılıyorlar. Ben “serbestiyet-i nisvan” sözünden sadece ehl-i dünya kadınlarını anlamıyorum. Çünkü Risale hizmetleri yapan, dini bilgisi iyi olan kadınların da aile hayatlarında bir “serbestiyet” içinde olduklarını görebiliyoruz. Serbestiyeti ben kafamıza göre hareket etmek, nefsanî davranmak, sünnetten uzak olmak, bir yerden emir almamak olarak anlıyorum.




Oysa Cemil Meriç “Bir din ki, tuvalete girip çıkmanıza, oradaki hareketlerinize kadar vazetmiştir. Böyle bir dinin hayatın hiçbir noktasını boş bırakması mümkün değildir” diyor.





Evde ailenin reisi tartışmasının nihai noktası, Kur’an’dır, sünnettir. Biz ailemizi, evimizi sünnette olduğu şekilde tanzim etme durumundayız. Dışarıda dindar, başörtülü, hatta İslamcı, hatta Nurcu. Ama içeride serbest, kafamıza, hislerimize göre. İşte tüm kavgaların, ayrılıkların, problemlerin odak noktası bu . Onun içindir ki dışarıda kapalı olan pek çok hanımın dünyasında, şahsi ibadetlerin problem oluşunu görmek ilginçtir. Kapalılık çoğu zaman dış dünyaya karşı bir kimliktir, bir kendini ispatlamaktır. Ama evde sünnete göre yaşamak Allah ile nefsimiz arasında bir tercih yapabilmektir. Ve dışarıda imtihanı kazanan pek çok kişi, içerideki bu büyük cihadı kaybedebilmektedir.




En baştaki teori ise bu serbestiyetin âdeta fikri bir put haline dönüşmesidir. Bu ise çok daha vahimdir.




“Dindar erkeklerin eşleri, onları “her bakımdan” garanti olarak gördüklerinden dolayı onlara insan gibi davranmıyorlar.” Bu da serbestiyet fikrinin pratiğe dönüşen son halkasıdır.




Oysa bu serbestiyet içinde kadınlar çok mu mutludurlar. Eşlerini ihmal etmek, sünnete göre bir ev kuramamak çok mu huzurlu yapacaktır hanımları. Hayır. Pek çok aile bu yüzden bir savaş meydanına dönmüştür. Bu durum en çok da çocukları etkilemektedir. Bilhassa kız çocukları bu terbiye ile yetişmekte ve istikbalin birer firavuncukları olmakta, dolayısıyla mutsuzluğa, kocası ile her an cedelleşmeye mahkum edilmektedirler.




Bazı arkadaşlarımız evdeki bu kavgaların, mücadelelerin hiç bitmediğinden, bir müddet sulh olsa bile sık sık meydan muharebesi yaşadıklarından bahsetmektedirler. Evet, bugün dindar aileler için sadece üç yol var.




Ya kadın ve erkekler serbestiyetlerini devam ettirip hayatlarını kendilerine zehir edecekler.




Ya bir an önce ayrılıp evli evine, köylü köyüne diyecekler ki bu şekilde hem kendilerini hem de çocuklarını mutsuz edecekler.




Veya oturup Peygamber, eşleri ile nasıl yaşamış, nasıl beraber olmuşlar, her türlü ihtiyaçlarını nasıl beraber karşılamışlardır araştırıp öğrenecek ve hayatlarına geçirmeye çalışıp mutlu olma yolunu seçeceklerdir.



Tercih bizim. Hem erkeklerin hem de kadınların. Özellikle dindar yaşama iddiasında olan ailelerin. Ama unutmayalım ki atalarımız “Evi dişi kuş yapar” demişler. Bir bildikleri yok mudur sizce?


© 2006 karakalem.net, Levent Bilgi


20 yorum

Lutfen!

sayin keceemre ben sizin "esinizle sadece nufus cuzdaninda islam yaziyor diyemi evlendiniz,yoksa sadece yakisikliliga mi baktiniz "vs..vs... seklindeki yorumunuz uzerine;bende esimin yakisikliligina bakmadigimi,dini butun birisi olmasini istedigim seklinde bir yorum yazdim esimle ilgili.yani sizin iddia ettiginiz gibi pc uzerinden yaymiyorum problemleri.bu 1.ikincisi yorumunuzda one cikan ilk sey maddiyat konusu olmus bence.o yuzden ilk sirada o konuya deginmsim.ucuncusu de gurbetkusu degil gurbetkizi.kadinlarin hatalarini da goruyorum ben merak etmeyin.bu arada islamiyeti yasamadigimi nerden biliyorsunuz ki.bence insanlari tanimadan cok insafsizca elestiriyorsunuz.bu arada "kendinizi begendirmek icin suslenir makyajlanirsiniz kendinizi begendirirsiniz ufak bir problemde annenizin evine gidersiniz" seklinde yapmis oldugunuz yoruma hic katilmiyorum.kadinlar icin cok agir bir elestiri.siz farkinda olmayabilirsiniz ama.neden acaba erkekler de evlenene kadar cok iyiler evlendikten sonra birdenbire tamamiyle farkli bir kimlige burunuyorlar?bunu hic dusundunuzmu.demekki degisken olan sadece kadinlar degil.

02.10.2008 - gurbetkizi

feminizm

Sayin keceemre siz burda kadinlara catarak gundem olusturmaya calisiyosunuz.belki bir noktada basariyosunuzda bunu.ama bu da bir yere kadar.umarim elestirdiginiz seyleri yasamassiniz.

feminizm;bizansin,romanin,ortacag avrupasinin yani inanacsiz insanlarin kadina gereken degeri vermeyip onu surekli asagi gormesinden dogan bir akimdir.kadina asil kimligini kazandiran ise islamiyettir.feminizm aslinda islamiyeti ve muslumanlari hedef alarak musluman kadinin kimligini bozmustur.kadinlarin kapitalist sistem icinde acimasizca ezilmesine goz yummustur ve onlarin bulunduklari konumlari degistirmektedir.bunu biliyor olmalisiniz.siz nasil oluyorda dindar bayanlara feminist diyebiliyorsunuz.feministlik kadini somurmek isteyen, ne idugu belirsiz sistemlerin kadinlarin erkeksiz yasabilecegi gibi sacma bir fikri savunmaktadir.boyle bir fikir islamiyetle kesinlikle bagdasmamaktadir.musluman kadinlarin kendilerini asagi goren boyle bir sistemi kabul etmeyecegini bilmeniz gerekiyor.feministligi musluman kadinlara nasil yakistirirsiniz anlamiyorum dogrusu.islamiyet kadin ile erkegi catistirmaz.aksine kadini ve erkegi birbirinin tamamlayicisi olarak yaratmistir.ama sizin dediginiz feministlik kadinlari ve erkekleri birbirine tahammulsuz yapar.onlarin birarada yasamasini engeller.ben bir kadin olarak kadinlari asagilayan boyle sacma sapan bir sistemi asla kabul etmiyorum.islamiyetin kadina verdigi deger bize yeter.baska yerlerden alinan sacma sistemlere ihtiyacimiz yok.bu boyle biline!!!

29.09.2008 - gurbetkizi

Yazimi yanlis anlamissiniz!

Sayin keceemre siz yazimi bayagi bir yanlis anlamissiniz.siz farkinda degilsiniz galiba.siz yazinizda tum kadinlara genelleme yapmissiniz .biz kadinlar kendimizi melek zannetmiyoruz da siz erkekler kendinizi bulunmaz hint kumasi zannediyorsunuz bence.hakkimizi savunmanin adi feministlik mi size gore.maddiyata takmissiniz kafayi siz.benim cevremde maddiyati problem eden kadin gormedim.demekki sizin yasadiginiz cevrede hersey maddiyat ustune kurulu.dogal olarak evliliklerde.belkide o yuzden maddiyati bu kadar dillendirmissiniz.fikirlerinizden su sonuc cikiyor ki evliliklerde butun hatalar sanki bayanlara aitmis gibi bir tavir icindesiniz.ama sizde bilirsiniz ki hatalar iki taraflidir.kadinlara feminist yaftasi yapistirmaniz cok uzucu bir durum.zaten erkeklere sorarsaniz onlar mukemmel olduklarini zannediyorlar.islamiyetin kadina verdigi degeri erkekler eslerine verse zaten ortada problem kalmaz.

Zina konusunda ben karsi oldugumu zaten yazimda belirttim.gunah boyutunda dusunursek kadin da yapsa erkek te yapsa ayni sekilde ALLAH'in huzurunda hesap verecekler.zina yapan kadinlar da var.ama ben onlari savunmadim da savunmam da zaten.ben erkeklerden nefret etmiyorum.aksine erkekler olmadan kadinlarin yarim oldugunu,kadinlar olmadan da erkeklerin yarim oldugunu erkek ve kadinin birbirinin tamamlayicisi oldugunu dusunenlerdenim.ama sizin kadinlara karsi onyargili oldugunuzu dusunuyorum.

Bu arada ben dinini yasamaya calisan bir insanim ve evlenirken de dinini yasayan birisi olmasini istedim hep.sizin dediginiz gibi ne maddiyata baktim ne de guzellige yakisikliliga.cunku onlarla huzuru bulamiyacagimi biliyordum.dinini yasayan birisi olsun istedim.Allah korkusu olan birisi olsun istedim.ve oyle olmasi icin caba harcadim,arastirdim sorusturdum ama dini butun birisi olmadi.bilgi verenler yanlis bilgi vermisler,kendisi de oyle yanlis bilgi vermis kendisi hakkinda.ben elimden geleni yaptim ama olmadi.yani sizin dediginiz gibi boyle davranilmasini haketmedim.

Kadinlara; evlenmeyin ozaman demekle olmuyor sayin keceemre. kimse evlenirken basina neler gelecegini bilmiyor malesef.kimsenin oyle bir sansi yok zaten.bizde bir soz vardir denirki;evlilik kesilmemis bir karpuz gibidir o karpuzu kesmeden tadinin ne oldugunu bilemessin. evlendigin insan ile de hayati paylasmadan,ayni evde yasamadan nasil bir insan oldugunu bilemessin.madem kadinlara bu kadar onyargilisiniz sizde evlenmessiniz artik.birilerini elestirirken lutfen dikkat edin olur mu.neyin ne oldugunu bilmeden elestirmek kolaydir.

28.09.2008 - gurbetkizi

Biraz insaf!

Sayin keceemre siz evli olmadiginiz icin boyle bol keseden konusuyorsunuz.kadini kendine yaklastiran da erkektir uzaklastiranda...hareketleriyle tabiki.siz turkiyede yasamiyosunuz galiba .asil kadinlar erkekleri cok simartiyor ki erkekler rahatligi buldukca daha cok istiyorlar.artik esleri yetmiyor baskalarina gidiyorlar.erkekler de eslerini garanti olarak gormuyor mu sizce.ben karimi aldatayim ne de olsa o benim benden ayrilamaz.ben disarda her halti yapayim da ne de olsa esim goz yumar evdeki zaten garanti diye dusunerek bir cok erkek esini aldatmiyor mu,lutfen biraz erkekler olarak insafli olsaniz.eger ortada bir ihmalkarlik varsa esler arasinda bunu iki taraf icinde dusunelim.sonucta o hayati iki kisi yasadiginiz icin hatalarda iki taraflidir bence.bunu da unutmayalim.

25.09.2008 - gurbetkizi

Gurbetkızı

Nur
(3) zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenir. zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah'a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu mü'minlere haram kılınmıştır. Bakın size tek zavabım budur başka cevap vermiyorum bu Allah c.c sözüdür va Allahın sözü herşeyin üzerindedir ve doğrudur .Ben Türkiyede gebzede yaşıyorum ve dediklerimin altına imza atarım sizin dediğiniz aldatma konusuna gelince benim sorunum değil.Bir erkek bir kadını bir erkekle aldatmıyor heralde yine bir kadınla aldatıyor he o halde nasıl oluyoda tek taraflı erkekleri suçluorsunuz anlamıyorum böyle genelleme çok sapıkça aldatan bayanlarıda biliyoruz görüyoruz duyuyoruz ancak biz genelleme yapmıyoruz.Diyorsun ki her iki tarafda düşünsün çok doğru düşünsün ama biri daha baştan kendini över erkkelerden nefret ettiğini soylerse (şebnem altaki yorumcu)orada tartışma bie olmaz boşuna kendimizi kandırmyalım feministlik yapmayalım .Birazcıkda öz eleştiri yapalım


Ya göründüğün gibi ol Yada olduğun gibi görün
Hz MeVLANA

26.09.2008 - keceemre

Anlamadığım bayanların

Anlamadığım bayanların her seferinde melaike gibi davranmaları kendileri melek zannetmesidir...Ben evli değil evli olan arkadaşlarım akrabalarım var kızların tek istediği maddiyat onu alalım bunu alalım buda olsun oda olsun bak perdeler 3 senelik değiştirelim devamlı olarak tartışma işnatlaşma eş işe gittiği zaman yatakdan ayağını çıkarıp tek gözü açık şekilde ayğıyla bye bye deme işden geldiği zaman hoş karşılamama bunlardan en önemlisi adam iş yerinden sonsuz problerle boğusur eve huzur bulmaya gelir kapıda zebani gibi yüzü asık bir eş kaşlarını çatmış sorunuda en ufak birşey bazen kaynanayla olan tartışma bazen bir isteğinin olmaması falan filan erkekde kadından kafa yapısını değiştirmedikçede bu boyle gider ha bide bayanlara Türk eerkekleri gereğinden fazla önenm veriyor buda baanları şımartıyor...

Ya göründüğün gibi ol Yada olduğun gibi görün
Hz MeVLANA

24.09.2008 - keceemre

keceemre

abimiz nasıl böyle bir kanıya vardınız bilmyrm bende evli değilim ama bu kadar maddiyat budalalığı hususunda haklısınız.maneviyata bakılmyr.inan herkes öle değil ben de maneviyat aramaya çalışıyorum gelen eş adaylarında ailem ve çevrem kafayı yediğimi düşünüyor.ben ünv öğrencisiyim gelen adaylara ilk namaz soruyorum herkes çok şaşırıyor umrumda değil bir erkeğin parası nasipse benimde param olcak ama iman satın alınamıyor bunun farkına hala çok kişi varamadı.ama bende şunu diyebilirimki erkeklerde kızlarda fiziki özelliğe bakıyor hiç manevyata bakan yok inşallah istisnalar vardır ve aradığınız özellikte bir eş bulursunuz türk erkeği bayanını şimartıyor bayanlar artık boşta işleri yok hangi anne sabah kalkıp eşine tarhana kaynatıyor işleri olmadığı halde ...eskinin kadınları onlar gibi olabilirim inşallah selametle...

25.09.2008 - sahabe

Saheb kardeşim çok

Saheb kardeşim çok haklısınız bana hak verdiğiniz için demiyorum düşüncemin düşüncenle aynı olduğun için diyorum Hatta sözün bir yerinde erkekler güzelliği bakıyor demişsiniz maalesef bu bendede var.Yani bendede bu eksiklik yanlış var Ama sedece kişisel olarak güzelliğe bakmam tabi...

Ya göründüğün gibi ol Yada olduğun gibi görün
Hz MeVLANA

26.09.2008 - keceemre

keceemre size katilmiyorum maalesef

Kadinin sevgisi saygisini kazanan erkegin kendisidir..

Saygiyi sevgiyi yititrtende erkektir.. Turk kadinlari cok vefakar ve cefakar kadinlar kiymet bilmeyen asil turk erkekleri.. erkeklerden okadar sogudum ve nefret ettimki hayatta cok nadir Allah korkusu olan erkegin olduguna inaniyorum... Kimse yokken ALlahtan korkatrak kotuluk yapmayan erkeklerin elleri opulur bas taci yapilir... bu boyle bilineee...

25.09.2008 - Sebnem

Ben kimsenin bana

Ben kimsenin bana katılması yahutta katılmaması için bana yazmadım amacım kendi (öznel)gözlemlerimi aktarmaktı kimseyi kırmadan genelleme yaprak istisnai durumlar hariç bir yorum yaptım ama yorumda ben bayanlardan nefret ettim demedim ama siz erkeklerden nefret etmişsiniz feministliğiniazmış galiba neyse ben şimdide demiyorum kızlardan nefret ediyorum diye Allah c.c bizi boyle bir güzellik vermiş neden ben bayanlardan nefret edeyim yahutta bayanlar neden erkeklerden nefret etsin Türk kadınları çok cefakar çok çilekeş diyorsunuz ben size günümüzden bahsediyorum mu tarihinden değil annelerimizin çilekeş olduğunu bilerekden şimdikileri annemin zamanındakilerle kıyasladığım için zaten ben böyle bir yorum yaptım.Bilmiyorum erkekler sizde nasıl bir yara bıraktı ama bende sizin dediklerinize kendi adıma katılmıyorum paran yoksan sevgide yok aşkda yok paylaşmakta yok modern Türk kadının yeni çizgisi bu idolleride tarkan vs vs.Hiç düşündünümüz anneleriniz sizin gibi olsaydı siz dünyaya gelebilirmiydiniz acaba mesela 1:Evim olsun 2: tüm eşyalarımız eksiksiz olsun 3:8 tane adana bilmem kaçtane bilmem ne bilezik olsun ayrı olsun annenler bize fazla gidip gelmesin annen işlerime karışmasın evde hep benim dediğim olsun .Erkeklerde değişti bunların hepsine evet olsun hayatım diyenler var .Şimdi anneleriniz babanızdan bunları isteseydi acaba babanızla anneleriniz evelenebilirmiydi.Evlenmesede siz olabilirmiydiniz cefaker çilekeş derken kendinizi değil anneleriniz kastettiğinizi düşünüyorum yok hayır kendinize cefakar çilekeş görüyorsanız buna siz değil biz erkekler karar versin verdiğim kararda belli değilsiniz kendinizi kandırmayın biz erkkeleride kandırmayın pembe dizileri izlemeeye devam edin devamlı.
Not :Genelleme olarak soyledim burada boyle olmayan çok fazla insan olabilir onlardan özür dilerim sözüm onlara değil şebnem arkadaşımız gibi kendisini zor bulunan insan sananlara cefakar çilekeş erkeklerden nefret eden arkadaşıma

Ya göründüğün gibi ol Yada olduğun gibi görün
Hz MeVLANA

26.09.2008 - keceemre

keceemre kardesime

Oncelikle hakli oldugunuz yonlerin oldugunu bildirmek isterim.. mesela ortaya cok kisin oldugu yere yazmayi ve esimin hers eyini ortaya doktugumu soylemisiiniz bu konuda birazcik haklisiniz diyeyim.. ama sunu bilinki ben kime ozel mesaj gonderecegimi bilmedigim icin ve aklima gelmedi onceden ozel mesaj gondermek bu yuzden ne esimin adini zikrettim ne kendi kimligimi cok acik zikrettim sadece ip ucu verdim olayi anlatabilmek icin.. sizin kadar okumus olmadigim icin belki ustaca davranamadim buda benim kabahatim olsun...

Gelelim kendimi bulunmaz gostermeye ve melek gibi gorunmeye calistigim meselesine siz oyle demisiiniz ya.. Siz bir kere keceemere beni tanimiyorsunuz benim nasil birisi oldugumu bilmiyorsunuz. Bunca zamandir neredeydin abla demisiin ben bunca zamandir sabir icerisindeydim insan neden patlar neden careler aramaya calsiir artik belli bir sinira gelir bu yuzden.. Bzen nerden yardim isteyecegini dahi sasirir insan.. Kimse kimseyi anlayamaz bu mumkun degil o kisinin yasadiklarini yasamayinca... Bekara kadin bosamasi kolay derlerya bekarlara evlilik hakinda konusmasi cok kolaydir..

ALlah tan dilerim siz guzel bir evlilik yasayin..Bizlerin dustugu hatalara dusmeyin.. insan her yasadigi seyden bir seyler ogreniyor, olgunlasiyor aslinda... buna imtihan diyoruz.. insallah imtahani kazananlardan oluruz..

Erkeklerden nefretediyorum dedim evet ama istisna olanlari tenzih ettim.. Allah korkusu olupta yalniz bile kalinca kotuluk yapmayacak olan erkek kardeslerimi.. onlar bastaci dedim yazimda...nefret ediyorum derken erkeklere guvenmiyorum demek istedim...

Su alintilar beni geregi kadar uzdu keceemre kardesim.

"Not :Genelleme olarak soyledim burada boyle olmayan çok fazla insan olabilir onlardan özür dilerim sözüm onlara değil şebnem arkadaşımız gibi kendisini zor bulunan insan sananlara cefakar çilekeş erkeklerden nefret eden arkadaşıma"

Siz beni tanimadan boyle konusmazsiniz..siz benim vefakar cefakar bir anne bir es olmadigimi nerden biliyorsunuz.. Benim yasadigimizn kacta kacini yasadiniz acabada boyle curetkar konusuyorsunuz.. ayrica eslerini uzen erkeklerden evet neferet ediyorum ... hem feministte degilim ben muslumanim.. siz kendiniz kadin dusmanisizniz asil yazilariniza bakilirsa.. Takmisiniz kafanizi maddiiyata biraz Allaha tevekkul edin o size hayirlisini cikarsin karsiniza.. hem kaderde ne varsa o oluyor kardesim ... peygamberimiz ne buyurmus sen dindar olanini sec.. sende dindar olan kizi secersen o maddiiyati sorun yapmaz...

Ayrica merak etmeyin ben cinselligid esorun yapmiyorum kendime.. olayin baska boyutlari ver ve diger kardeslerim care aramak icin buraya yazdiklarini gordum bende yazayim dedim.. pisman oldum sizin yuzunuzden.. insanin moralini dahada bozuyorsunuz sanki ben cok kotu bir sey yapmisim gibi bir dahada yazmayacagim.. cunku cok uzuldum ben dermen bulmak icin yaziy yaziyorum yuzume vuruluyor..

Benim sietede yazdigim yazilar yanlis yere gidiyorsa bilemedgim icin dir kasitli sizin yuuzune vurmak icin degildi keemre..lutfan aban ayazmayin istemiyorum artik...

27.09.2008 - Sebnem

sevgili sebnem kardesim

ALLAH BAGISLAYICIDIR YETERKI TEVBE ETMEYI BIL s.a kardesim size helal olsun sonuna kadar haklisiniz aslinda türk kadinlarini öyle güzel anlatmissinizki allah razi olsun sizden kiymet bildirende sevdirende erkektir nefret ettirende

26.09.2008 - yozgatli66

sebnem kardesim

helal olsun sana bu konuda katılıyoprum seygıyıda sevgiyide yitirten erkektir kadınlar cabalar erkege birseyler vermek icin onu mutlu etmek icin erkek eve bir ekmek getirmekle kadınını mutlu ettigini düsünüyor simdi bizim türk erkegine sorsak kadının mutsuz neden diye hemen atılır ya ekmegini getirrim azıgını getirrim niye mutsuz olur bilmemki erkegin kelbine giden mideden gecer derler kadınıda öyle sanarlkar gerci erkegin de kalbine giden yol mideden degil ama neyse sayın erkekler bir ekmek getirmekleo lmuyor kadında sevgi istiyor kadınlar size göre robot programlayın istediginiz sekle sokun size sıra gelince biz erkegiz kadınnız size azicık sırt dönse kıyamet kopar hemen hoop aldatma sebep kadınımdan sevgi görmedin hangi erkek istisnalar haric kadınına sevgi gösteriyor bunu bana gösteren varsa buyursun karsıma

25.09.2008 - asi_061

hEP BANACI

Arkadaşım şu yaznız tamamen bayanlar tarafından uydurulmuş vede geçerliliği olmayan bir yazıdır bırakın hep ban demeyi birazda hep bize diyin madem erkekler bu kadar kötü erkekler bu kadar vicdansız insafsız vs o zaman evlenmeyin hem boyle diyip hem evleniyorsanız sizde bir problem var demektir paradoks yaşıyor kendinizle çelişki duyuyorsunuz demektir.Erkeğiz vazifesidir çalışmak ailesinin nafakasına bakmak aile sadeti için geler yüz göstermek .Ancak karşındaki sana anca paran varsa güler yüz gösterir.Mantık evliliğine biz değil bayanlar çıkardı sanırım sevmedim ama mantık evliliği yaptım diyerek evlenen çok fazla bayan var ancak sevmedim ama mantık (parassı)için evlendim diyen bir tane erkek bulamazsın.Byanların yorumlarına bakacak olursak erkek kötü erkek katı erkek duygusuz odun erkek cahil erkek bişey bilmiyor erkek zina ediyor erkek aldatıyor erkek tüm kötülükleri yapıyor bayanda kanıtsız melek mübarek neyse şu mubarek günden kimsenin kalbini kırmak istemem kırdıysamda özürdilerim herkesin cuması ve kadir gecesi mübarek olsun



Ya göründüğün gibi ol Yada olduğun gibi görün
Hz MeVLANA

26.09.2008 - keceemre

Bu düşünceye katılmıyorum

o zaman evlenmeyin hem boyle diyip hem evleniyorsanız sizde bir problem var demektir paradoks yaşıyor kendinizle çelişki duyuyorsunuz demektir

---
Hocam bu yorumunuz biraz ağır olmuş gibi :( Kimse sorun yaşayacağı biri ile hayatının geri kalanını sürdürmek istemez ki.. Siteyi uzun zamandır takip edenlerdensiniz, yorumlardan görmüşsünüzdür bir çok kişi ilk evlendiği zaman çok mutlu iken zamanla bir çok şey değişmiş ve sorunlar ortaya çıkmıştır. Onlar/Biz nerden bilebiliriz ki evelenceğimiz kişilerler sorunlar yaşayacağımızı.
Selametle..

28.09.2008 - asdf29

Konular