Islam

Müslümanlar İçin Birlik Zamanı

Son yıllarda Müslüman ülkelerde yaşanan çatışmalar, kargaşa ve zulümler bizlere, Müslümanların birlik olması gerektiği konusunda daha aceleci olmamız gerektiğini göstermektedir.

‘’Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın....’’ (Al-i İmran Suresi, 103) ayeti tüm Müslümanlar için yol gösterici bir ayettir. Bugün Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Mısır’da, Keşmir’de, Filistin’de, Patani’de ve dünyanın pek çok bölgesinde Müslümanlar baskı ve zulüm altında yaşamakta, çocuklar da dahil olmak üzere her gün pek çok masum Müslüman kardeşimiz acımazsızca şehit olmaktadır.

Görüntülere Bakışımız

Doğduğumuz andan itibaren bedenimizde var olan eksiklikler, kusurlar, hayatımız boyunca yaşadığımız olumsuz olaylar, istemediğimiz ve şikâyet ettiğimiz her şey aslında Allah’ın bizler için yarattığı görüntülerdir. Bu görüntüler, dünya hayatına verdiğimiz öneme ve önceliğe göre bize etki eder.

Nişanlılık Döneminde Dini Nikah geçerli midir?

Nişanlılık döneminde kıyılan imam nikahı ile taraflar birbirleriyle dinen evli oldukları için yalnız kalmaları ve yakınlaşmaları caiz olur.

Bu konularda bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken şeyler vardır:

Şahitler huzurunda dini nikah yapmak caizdir. Ancak resmi nikah olmadan dini nikah yapılmasını uygun görülmemektedir Özellikle kadının dini ve dünyevi hukukunun korunması açısından, dini nikahın yanında resmi nikahın da yapılması gereklidir.

Dahilikten deliliğe, mantıktan küfüre

arkadaşlar merhaba ben 18 yaşında bir gencim. Bu din konularında ne olsa araştırıyordum. Oturukta su içme, namaz, diğer sünnetler bu tür hareketleri anlamadığımdan inanıyordum ama anlamıyordum.

Birgün hepsinin insan sağlığına faydasını keşfettim. Sonra sahabelerin günümüze ilettiği hadislerle ilgili çok şüphem var. Müslüman olarak Allah var mı yok mu diye düşündüm; incil, tevrat ve kur'an okuyorum. Bunları birine söylesem bana kafir bile derler ama ben haklıyım.

Örümcek Mucizesi

Örümcek Ağının Özellikleri

Örümcek, Allah’ın yarattığı mucize canlılardan yalnızca biridir. Örümceğin ürettiği ipek, günümüz teknolojisine yön vermiştir.

Örümcek ipi, kendi kalınlığındaki çelikten beş kat daha sağlamdır. Ayrıca çok hafiftir. Örneğin dünyanın çevresi boyunca uzatılacak bir ipek ipliğinin ağırlığı, sadece 320 gr. gelir.

Bir örümcek türünün ağ ipliği Amerika’da ameliyat ipliği olarak kullanılmaktadır.

Müslüman mısınız? Mümin misiniz?

Dünya nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan Müslümanlara baktığımızda, çoğunun Kuran ahlakından uzak bir yaşam sürdüklerine şahit oluruz. Bu durum gösterir ki, nüfus cüzdanında Müslüman yazıyor olması o kişinin dini kimliği için belirleyici bir şey değildir. Belirleyici olan, kişinin Kuran ahlakına uygun bir yaşam sürmesi ve bunda da karalı olmasıdır. Bu noktada Müslüman ve mümin arasındaki fark ortaya çıkar.