Erkek,doktor yanında doğum yapmak sakıncalı mıdır?

Doğumda yardımcı olabilecek kadın doktor, ebe ya da herhangi bir yardımcı varsa, bunlar bulunmasa dahi, kocanın yardımıyla, hattâ kendi kendine doğum yapabileceklerinden eminse, bir erkeğe, doktor olsa dahi, doğum yaptıramaz. Bunlârın hiçbiri yoksa, zaruret var demektir ve zaruret ölçüsünde, yani zorunluluk olmayan yerlerini açmadan bir erkek doktordan yardım görebilir. Ancâk bugünkü şartlarda doğum için bir kadının bir erkek doktora muhtaç kalıp gidebilmesi; olsa olsa çok ender bir olay olabilir. Kaybedecek birşeyi olmayanlar, elbette,zorunluluk yokken erkek doktora gitmekten birşey kaybettiklerini anlayamazlar.

1 yorum

Biliniz ki!

S.A.
Biliniz ki vazifesini icap edenler, o vazifelerine kendi nefislerini kattıkları surette yaptıkları işten kazandıkları para kendilerine haram kılınmıştır. Hz.ALLAH (S.A.V) buyurmuştur ki nefsine hakim olamayanın yaptığından elde ettikleri mundardır. Yani diyor ki sen aşçı isen, başkasının parası ile başkasına satılmak üzre yaptığın yemeği kendi nefsin uğruna oturur yersen, o işten kazandığın para haramdır. Eğer bir insan vazife başında selahiyetini kayıp edecek derecede kendi amelini nefsine yenik düşürürse o insandan hiçbir hayır gelemez! Düşünün ki kendisine başkasının parası emanet edilen veznedar parayı kendi nefsine alet ederde alırsa bu zimmet değil midir? Bu suç değil midir? Öyle ise aşçı, işçi, veznedar, katip, doktor, her ne olursan ol fark etmez, kendi nefsini yaptığın işine katmayacak kadar halis bir ruhla dolu olacaksın ki Hz.ALLAH'ın sana bahşettiği nefesi hak edebilesin.
Öyle ise diyebiliriz ki vazifesi başında nefsine yenik düşmeyen halis ruhlu doktorada katibede veznedarada aşçıyada güvenip onlarle teşriki mesaiye geçebilir, derdine derman arayabilirsin!
Şüphesiz Hz.ALLAH maneviyatı sağlam olanları cennetine kabul edecektir.

29.10.2010 - El_Ehzer